Anti discriminatie
Beleid

Bij W&F Detacheringen maken we geen onderscheid op basis van leeftijd, seksuele gerichtheid, ras, burgerlijke staat, godsdienst, levensovertuigingen, geslacht, politieke gezindheid, nationaliteit, handicap of chronische ziekte, soort arbeidsovereenkomst (vast of tijdelijk), arbeidsduur (voltijd of deeltijd) of enige achter grond. 

Gelijke kansen voor iedereen

Iedereen verdient gelijke kansen, zowel bij het vinden als bij het behouden van een baan. Of het nu gaat om onze eigen medewerkers of uitzend- en detacheringskrachten, wij kijken uitsluitend naar iemands vaardigheden, competenties en talenten. Dat is waar het om draait.

Bij W&F Detacheringen zorgen we ervoor dat discriminatie geen plaats heeft en iedereen een eerlijke kans krijgt om zijn of haar talenten te laten zien. Samen maken we het verschil!

Wij streven naar een inclusieve en veilige werkomgeving voor iedereen. Discriminatie in welke vorm dan ook wordt niet getolereerd. Dit beleid heeft als doel duidelijke richtlijnen te bieden om discriminatie te voorkomen en te bestrijden.

Om ons beleid in te vullen, zorgen we ervoor dat elke medewerker binnen onze organisatie op de hoogte is van ons standpunt tegen discriminatie. Het is essentieel dat discriminatie niet wordt getolereerd. Het is nodig om voortdurend aandacht te besteden aan dit onderwerp en het beleid regelmatig te onderhouden.

Wij vinden het erg belangrijk om deze boodschap ook duidelijk over te brengen aan de mensen waarmee wij samenwerken. Daarom gaan wij actief in gesprek met onze opdrachtgevers en hebben wij ons antidiscriminatiebeleid opgenomen in onze algemene voorwaarden. Ook zijn onze algemene voorwaarden opgenomen in onze opdrachtbevestigingen.

Opleiding

Om discriminatie te voorkomen, is het cruciaal om duidelijk te zijn over acceptabel en onacceptabel gedrag. Het antidiscriminatiebeleid maakt daarom integraal deel uit van de opleiding van alle medewerkers van W&F Detacheringen gedurende hun gehele dienstverband. Voor onze eigen medewerkers hebben wij meerdere hulpmiddelen geplaatst op de kennisbank van ‘mijn Jobinvest’, namelijk:

  • Het antidiscriminatiebeleid;
  • De link naar www.werkmeezegnee.nl;
  • De vacature controle richtlijnen van college voor de rechten van de mens;

Onboarding training

Bij indiensttreding wordt aan iedere nieuwe medewerker het antidiscriminatiebeleid afgegeven. Waarbij nieuwe medewerkers starten met de cursus ‘Je vooroordelen de baas’ via ons leerplatform GoodHabitz. Daarnaast is het een verplicht onderdeel van de onboarding dat iedere nieuwe medewerker deelneemt aan de ‘Diversiteit loont!’ challenge, wat vanuit de ABU wordt gefaciliteerd.

Interne training

De cursus ‘Divers en Inclusief Selecteren’ vanuit de ABU wordt intern, door eigen personeel, verzorgd voor alle medewerkers. De training zal ieder half jaar terugkeren en indien nodig geüpdatet worden.

VAcature controle

De marketingafdeling controleert elke vacature op mogelijk discriminerende formuleringen, conform de richtlijnen van het College voor de Rechten van de Mens. Wij zorgen ervoor dat in onze teksten geen enkele vorm van discriminatie voorkomt.

Op onze website hebben wij bij elke vacature nadrukkelijk opgenomen dat deze voor iedereen openstaan en dat iedereen is uitgenodigd om te solliciteren.

Evalueren

Om ook alle kennis te meten vinden wij het ook belangrijk om regelmatig alle kennis te toetsen. Dit doen we o.a. door middel van het uitvoeren van mystery calls. Waarbij de resultaten direct worden geëvalueerd, zodat we hier groei in kunnen blijven komen.

Daarnaast voeren we ieder kwartaal enquêtes uit, die de kennis van de medewerkers op het gebied van antidiscriminatie laat zien. De uitkomst hiervan wordt geëvalueerd en bij onvoldoende resultaten wordt de training ‘Divers en Inclusief Selecteren’ opnieuw gepland.

Er wordt een actie- en verbeterpunten lijst bijgehouden en aan de hand daarvan blijven wij het beleid toetsen en indien nodig wordt het beleid bijgesteld. 

Iedere teamleider is verplicht om eens per maand tijdens een teamoverleg het onderwerp antidiscriminatie als vast agendapunt te bespreken. Daarnaast staat er ook eens per kwartaal antidiscriminatie als vast punt op de agenda voor het teamleidersoverleg.

Klachtenprocedure

Heb je ondanks alle genomen maatregelen toch te maken met ongewenste omgangsvormen op de werkvloer, zoals discriminatie, pesten, (seksuele) intimidatie of agressie? Meld dit dan bij onze vertrouwenspersoon via het e-mailadres: meldpunt@jobinvest.nl De klacht wordt in behandeling genomen door één van onze vertrouwenspersonenn en de vertrouwenspersoon gaat, als de melder dit wil, in overleg met de directie. Waarbij het streven is binnen twee weken op de klacht te reageren.

Bij W&F Detacheringen zorgen we ervoor dat iedereen zich welkom en gerespecteerd voelt. Samen streven we naar een werkomgeving waarin discriminatie geen plaats heeft.

Het bovenstaande beleid is vastgesteld op 10 juli 2024 door de directie van Job Invest en W&F Detacheringen.

nl_NLNederlands